Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za tri dana

Udruga srednjoškolaca: Tražimo odgodu svih ispita državne mature

test,matura,portal
Goran Stanzl/PIXSELL
30.05.2013.
u 15:22

Razlog tome jest činjenica da su maturanti organizirali svoje završne pripreme za pojedini ispit mature prema davno objavljenom vremeniku

- Greške vezane za pogrešnu podjelu ispita koje su postale povodom svih daljnjih promjena u rasporedu pisanja ispita državne mature te, u krajnjoj liniji, negodovanja maturanata diljem zemlje događaji su za koje ispitni koordinatori trebaju biti pozvani na odgovornost. Svaka umiješanost resornog ministra Jovanovića u priču i zahtijevanje ostavke istog je potpuno neopravdano. Udruga srednjoškolaca čvrsto stoji iza stava da odgovornost za propuste nije na ministru, nego na nižim razinama organizacije – koordinatorima, te da isti zbog toga moraju snositi odgovornost, navodi se u priopćenju Udruge srednjoškolaca poslije svih događanja u svezi ispita iz hrvatskog jezika na državnoj maturi.

Predsjednik udruge Filip Markanović ovom prilikom pozvao je i ministra Jovanovića da odobri paralelno odgađanje svih ispita državne mature za tri radna dana kako bi redoslijed pisanja ostao očuvan. Razlog tome jest činjenica da su maturanti organizirali svoje završne pripreme za pojedini ispit mature prema davno objavljenom vremeniku i da će promjena redoslijeda pisanja pojedinih predmeta kao i smanjenje vremenske razlike između istih biti dodatni stres ionako preopterećenim maturantima. Isto tako navode i da je stav Udruge srednjoškolaca prema sve vjerojatnijem štrajku javnih i državnih službi, pa tako i nastavnika pozitivan.

- Iskazujemo punu podršku nastavnicima pri štrajku jer su oni osnova kvalitetnog obrazovnog sustava. Svako smanjenje prava nastavnika se, držimo, na kraju odražava i na kvalitetu samog obrazovnog procesa, tj. na učenike kao pojedince. No, ovim putem izražavamo molbu da se svaki eventualni štrajk datumom uskladi s vremenikom (starim ili eventualno novim) pisanja Državne mature kako bi se svi nadolazeći ispiti pisali na vrijeme, a daljnje promjene i odgađanja bili izbjegnuti, stoji u priopćenju. Kažu i da odobravaju moguća okupljanja, prosvjedovanja i mirne demonstracije učenika RH koji izražavaju svoje mišljenje, kako u školi tako i izvan nje.

>>\'Otkad nisam ispitni koordinator imam manje stresa u školi\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije